torsdag 25. juni 2009

Idiocracy

Churchill kalte demokratiet den verste formen for styresett, bortsett fra alle andre styresett som har vært forsøkt. Det er mulig bakgrunnen for dette utsagnet var bitterhet over å ikke bli gjenvalgt i juli 1945, men jeg mener likevel at Churchill hadde et poeng. Demokrati er langt fra en perfekt styringsform. Se bare på gjengen vi har valgt til å styre landet:

Finansminister Kristin Halvorsen (SV)
"Kredittkort-Kristin" som jeg liker å kalle henne, hadde løsningen klar da finanskrisen slo til høsten 2008; økt forbruk skal redde arbeidsplasser!

- Hvis jeg har vært og handlet, så tar jeg nå en ekstra runde på Karl Johan med ny handlepose, bare for å vise at det er omløp i økonomien, sa finansminister Kristin Halvorsen (SV) under en paneldebatt om finanskrisen.

Dette er et utsagn man ville forventet fra Paris Hilton, ikke en finansminister fra SV. I tillegg fremstår Halvorsen her som en hykler, og det er få ting jeg hater mer enn hyklere.

Helse og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen (AP)
"Pølse-Hansen" stod frem tidligere i år og fortalte at "Snåsamannen" hadde kurert sønnen hans for kolikk over telefon. To ganger. Ytterligere kommentar blir overflødig.

Statsminister Jens Stoltenberg (AP)
"SMS-Jens" er en patetisk populist som kaster seg på enhver ungdomstrend for å vinne velgere. Først var det facebook, nå twitter. For veldig lenge siden var det SMS. Jens foretrekker fortsatt SMS når han skal forsikre kompisen Rune om at DnB NOR får bailout denne gangen også.

Disse klovnene har dessverre media på sin side. Kristin Halvorsen er på fornavn med alle journalistene i byen, ifølge en kommentar av Elin Ørjasæter på e24.no. Journalister er nemlig redusert til mikrofonstativer som er avhengige av ros og oppmerksomhet. Siden de ikke lengre bedriver journalistikk trenger de prefabrikkert partipolitisk propaganda som kan publiseres direkte, uten noen form for kritikk eller analyse.

Det er for jævlig at politikerne er så til de grader fordummet som Kredittkort Kristin, SMS Jens og Pølse Hansen, men dette er et problem man lett kunne fikset, allerede til høsten. Det virkelige problemet er at denne gjengen representerer folket. Folket tror snåsamannen kan kurere kolikk over telefon. Folket tror shopping kan kurere finanskrisa. Folket har så lite fornuftig å si at det lar seg formidle på 140 tegn eller mindre.

Idiocracy er her og nå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar