torsdag 16. april 2009

BERSERK!

Jeg nevnte i Drømmen om Seilbåt at jeg hadde et prosjekt på gang som ville toppe turen til Shetland i fjor. Jeg kan nå røpe at det dreier seg om en måneds seilas i Alaska med skuta "Berserk" og kaptein Jarle Andhøy. Planen er å mønstre på i slutten av august. Turen går deretter fra Kodiak til Dutch Harbour.


For de som ikke kjenner til Andhøy og Berserk; deres siste stunt var å seile nordvestpassasjen i 2007, som første Norske seilbåt etter Roald Amundsen og Gjøa. For å rekruttere mannskap arrangerte Andhøy en "audition" på Frammuseet. Berserk fant de på en skraphaug i Puerto Rico. Etter en måneds jobbing med båten seilte de nordover gjennom nordvestpassasjen til Alaska, hvor båten ligger i dag. En TV-serie om denne turen ble sendt på NRK.

Poenget med høstens seilas i Alaska er ikke å lage flere episoder i Berserk serien. Denne seilasen blir også langt mindre krevende enn det vi typisk har sett av Berserk på TV. Og ja, det koster penger å være med. Mer om "Berserk Expeditions" her.Om berserkerne David Mercy og Fredrik Juell skal være med denne gangen vet jeg ikke, men det er jo lov å håpe.

Stay tuned, dette blir helt rått.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar