torsdag 2. april 2009

SMS-Jens, nå også på twitter!

Nei, dette var dessverre ingen aprilspøk. Jens Stoltenberg er nå på twitter. Der kan vi lese at Jens er i London i møte om regnskogen. Det er viktig å verne skogen for å redde klima og miljø "twitrer" han. Jens var naturligvis ikke invitert til G20 møtet og fikk derfor ikke treffe Obama mens han var i London. Hvis så hadde skjedd hadde han nok "twitret" om det umiddelbart.


For noen dager siden ga Stoltenberg uttrykk for sin overraskelse over hvor mye han lærte på skolen som viste seg å være sant. Finanskrisa har inspirert Jens til å finne frem sine gamle lærebøker i sosialøkonomi.

- Jeg leste om noen rare greier som jeg ikke trodde ville skje. Nå skjer det, konstaterer statsministeren.

Stoltenberg sikter til at USA nå er nødt til å trykke penger, dvs. at FED kjøper statsobligasjoner for å presse yielden og dermed statens renteutgifter ned. Klovnen Jens trodde ikke dette kunne skje, altså innrømmer han at han ikke skjønte bæra av pensum da han studerte.

Jammen godt at Jens har en så kompetent finansminister i Kristin Halvorsen. Finans-Kristin er stadig å se med fulle handleposer på Karl Johan. Slik stimulerer hun økonomien. I krisetider kaster man alle partipolitiske idealer overbord, her skal det faen meg brukes penger!

- Tilsvarende er det med spareparadokset. Det går ut på at dersom alle vil spare vil den samlede sparingen gå ned, forklarer Stoltenberg.

Klovne-Jens ønsker nå så lav rente slik at ingen vil spare, bare låne mer og mer. Lurer på om man må være politiker for å tro at billig kreditt er det som skal til for å løse en krise skapt av billig kreditt?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar